andayoga.blogspot.com

ÖNCE SAĞLIK SONRA NEYSE....

YAVAŞ YAVAŞ YAŞ ALMAK VE ÖMÜR BOYU ZİHİN-BEDEN-RUH SAĞLIĞI İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN ANDA YOGA İYİDİR...

Translate to ..


KONSANTRASYON VE DERİN DİNLENME (SHAVASANA)
Türkçe karşılığı ölü duruşu olan bu duruş, yoga hareketlerinin sonunda yapılır. Bazı tekniklerde ise başında hem sonunda yapılır.
Shavasana, beden ve zihin arasında oluşturulan dengede, zihnin beden üzerine kurduğu
kontrolü olabilecek en olumlu çizgiye getirir. Asanaların zihin üzerine etkisini en güçlü bu duruşda hissederiz. Derin dinlenme, Shavasana hareketi bağımsız olarak tek başına da yapılabilir. Ayrıca meditasyon aşamasına hazırlayıcı bir duruştur.

Yapılışı: Dış dünyadan, olumsuz uyarıcıların gelmeyeceği bir ortam sağlanmalıdır. Hafif ve dinlendirici bir müzik konabilir. Bedenin bütün uzuvları hareketsiz, gözler kapalı bir şekilde uzanın. Sakin ve kendi akışı içindeki nefesinizde yoğunlaşın. Sessiz, derin, yavaş aldığınız diyafram nefesini daha sonra akış içinde göğüs nefesiyle birleştirin. Bir-kaç dakika sonra nefesinizi kendi haline bırakın. Sonra Kendinizi sanki yere yapışmış ıslak bir çarşaf gibi düşünün.Ya da denizde yatmış sonsuz gökyüzüne bakıyorsunuz. Sizin için bedenin sadece yere değen yerlerinin var olduğunu imgeleyin. Bir süre sonra da sonra bütün organlarınızı aşağıdan yukarı doğru tek tek düşünerek gevşetin.
Bedeninizin tamamen dinlendiğini düşünün.Yukardan, aşağıdaki kendinize bakın.
Zaman ve yer kavramlarının ötesine geçmeye çalışın. Duyarlı-süptil bir enerjinin hakim olduğu farkındalıklı sakin bir zihin hali…Kendini rüzgara bırakmış bir uçurtma gibi...
Yalnız uykuya dalmamaya dikkat edin. Yoksa duyarlı titreşimler yerlerini, kaba, statik ve
rasgele titreşimlere bırakacaktır. En azından 10-15 dakikalık bu derin dinlenme, özellikle
yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanlara da önerilir.